clock menu more-arrow no yes

Filed under:

Super Bowl concert venue bound for Atlantic Station, with Foo Fighters headlining

New, 49 comments

Temporary 72,000-square-foot structure will overlook the Connector and Midtown Atlanta

The facility’s planned exterior and three-tiered interior.
The facility’s planned exterior and three-tiered interior.
Rendering: Joanna-Maria Helinurm

The numbers speak to the Super Bowl’s gravitas.

On an undeveloped lot at the northern fringes of Atlantic Station, where Cirque du Soleil periodically erects huge tents, a 100-foot-tall, temporary concert venue is in the works that’ll span 72,000 square feet with three interior tiers, requiring almost 29,000 feet of steel beams and 65,000 feet of cable.

And it’ll take about 200 seasonal laborers roughly 28,000 hours to build and deconstruct the place in the next two months.

Plans were unveiled today for the centerpiece of this year’s DIRECTV Super Saturday Night on February 2, a concert to be headlined by rock stalwarts the Foo Fighters the night before Super Bowl LIII in Atlanta.

A sideview of the venue (above) and floorplan.
Rendering: Joanna-Maria Helinurm

The venue was conceptualized by Jack Murphy, who’s described by promoters as “a veteran of delivering world-class, unthinkable venues around the big game.”

Sports Business Journal reported last year that Murphy, the “master creator of Super Bowl parties for the last 27 years,” also built a three-level venue in a Houston parking lot for Super Bowl LI in 2017—an occasion most Atlantans are still trying to forget.

This year marks the 13th time DIRECTV has put on the pregame blowout. Tickets go on sale Friday morning. Prices aren’t posted yet.

General admission (6,000 tickets max) gets access to the floor. Elevated levels will be designated “VIP and corporate hospitality,” with bottle service and “world-class culinary,” per press materials.

Fronted by two tilted cubes, the venue will rise on what’s known as Atlantic Station’s Pinnacle lot (see below) with Midtown and the Connector as backdrops.

CBRE; 2015